(untitled) (Książnica Śląska, 2025)
Autorka analizuje kolejne etapy rozwoju bibliografii, począwszy od tradycyjnych wersji drukowanych, poprzez bazy danych dostępne online, aż do bibliotek cyfrowych, które udostępniają nie tylko opisy bibliograficzne, ale również treść zdigitalizowanych dokumentów. Opisuje także prace Miejskiej Biblioteki Publicznej im. Hugona Kołłątaja w Dąbrowie Górniczej w zakresie opracowania bibliografii regionalnej.