„Poległym braciom na chwałę! Żyjącym ku pamięci! Dzieciom naszym za przykład!” Pamięć o wydarzeniach lat 1919–1921 w okresie międzywojennym (pierwsze pomniki, relacje, muzea, wystawy) (PDF 9,57 MB) (Książnica Śląska, 2025)
Abstrakt